Hvorfor benytte rekrutteringsbyrå?

Rekrutteringsprosessen er viktig og den er tidkrevende. Dette vet vi! Spørsmålet er: Klarer du som leder i din bedrift å sikre kvaliteten i prosessen, sørge for å faktisk lande den rette kandidaten OG håndtere alle søkerne på egenhånd? Eller burde du benytte rekrutteringsbyrå til dette?


Et tilbakevendende spørsmål: Hvorfor benytte et rekrutteringsbyrå? 

Og det finnes mange gode grunner til å bruke et rekrutteringsbyrå når du skal ansette. Vi gir deg 3 gode grunner:

  1. Stillingsanalyse
  2. Håndtering og oppfølging av søkere
  3. De gode kandidatene og den rette kompetansen

Stillingsanalyse

Som et konsulentselskap i Sandefjord som driver med rekruttering i Vestfold og Telemark, har vi god kunnskap om dette.  Ved å benytte et rekrutteringsbyrå, får du tilgang til verdifull faglig kompetanse og erfaring som du kan benytte deg av.

En rekrutteringsrådgiver vil kunne tilby god rådgivning i den viktige første fasen av en rekrutteringsprosess: Identifisere behovet og rollen det skal ansettes i. Og som en profesjonell tredjepart kan vi belyse behovet og stille avdekkende spørsmål på en helt annen måte. Vi hjelper deg å gjøre en stillingsanalyse med utgangspunkt i all vår innsikt i markedet, bransjen og tilsvarende stillinger.

Videre vil vi kunne dele innsikt om markedet og tilgang på kandidater. Denne innsikten vil hjelpe deg å lykkes i den neste fasen – annonsere og tiltrekke seg kandidater.

Kandidathåndtering

Hvordan man behandler søkerne – både de som blir invitert til intervju, og ikke minst de som ikke får jobben, er svært viktig. Og dessverre litt undervurdert.

Det å passe godt på alle kandidatene i en rekrutteringsprosess bygger et godt rennommé for din bedrift. Dette er Employer Branding. Så hvordan kan man sørge for god kandidathåndtering? De tre viktigste tingene å merke seg er:

  • Svare på henvendelser fra alle søkere
  • Følg opp underveis med informasjon om prosessen
  • Gi tilbakemeldinger  – det er bedre å motta et avslag enn aldri å høre noe.

Ved å benytte et rekrutteringsbyrå vil du sikre at rekrutteringsprosessen håndteres av  noen som har både ekspertisen og systemene til å ivareta søkerne og prosessen.

Kvalifiserte og kvalitetssikrede kandidater

Ved å benytte et rekrutteringsbyrå vil du med større sikkerhet få den rette kandidaten.
I tillegg til annonsering av stillingen tilbyr vi search. Det betyr at du som kunde får tilgang på de kandidatene som ikke er aktivt søkende. Vi headhunter de beste til dere og til akkurat denne stillingen.

Prosessen og utvelgelsen vår er basert på en godt utarbeidet og kvalitetssikret metodikk. Rekruttering er et fag – dette faget kan vi.

Kandidatene vurderes, evalueres og testes ved bruk av forskningsbaserte og anerkjente metoder, samt Veritas godkjente arbeidspsykologiske tester.  Dette sikrer objektivitet og kvalitet i rekrutteringen.

Lurer du på mer om hvordan denne prosessen foregår? Les alt om vår rekrutteringsprosess.

Skal du ansette og har behov for å tiltrekke og rekruttere de rette menneskene til din bedriften? Vi bistår gjerne med vår kompetanse og utstrakte nettverk, og sørger for at dere få tak i de beste kandidatene. Ta kontakt med oss slik at vi kan finne den beste løsningen for deg. 

Nyeste artikler

Hvordan finne drømmekandidaten i rekrutteringsprosessen

Hvordan finne drømmekandidaten i rekrutteringsprosessen

Rekruttering av den ideelle kandidaten er en kritisk prosess for enhver organisasjon. I et stadig mer konkurransedyktig arbeidsmarked er det essensielt å ha en strukturert og effektiv rekrutteringsstrategi for å tiltrekke, evaluere og ansette de beste talentene.

les mer