Hvordan forbedre rekrutteringsprosessen

Det er flere vanlige feil som kan oppstå i en rekrutteringsprosess. Disse feilene kan påvirke både kvaliteten på de som blir ansatt og omdømmet til selskapet ditt.
Her ønsker vi å gjøre dere oppmerksomme på noen vanlige feil i rekrutteringsprosessen.


Vanlige feil

Utilstrekkelig planlegging: En av de vanligste feilene er å ikke ha en tydelig plan for rekrutteringsprosessen. Dette kan føre til at man ikke vet hva man leter etter i en kandidat, eller hvordan man skal vurdere dem. Det er en svært vanlig feil å lete opp en tidligere stillingsbeskrivelse og kravspesifikasjon, og ansette i trå med disse.

Mangel på klare kriterier: Manglende definerte kvalifikasjoner og ferdigheter som er nødvendige for stillingen kan føre til at man ansetter noen som ikke er egnet for jobben. Det er viktig å identifisere hvilke kompetanser som er viktig for stillingen, og vurdere eventuelle kompetansegap i organisasjonen.

Dårlig stillingsannonsering: Feilaktige eller uklare stillingsannonser kan tiltrekke seg feil type kandidater eller skremme bort de rette. Det er viktig å være tydelig i stillingsannonsen om hva som forventes av kandidatene og hva stillingen faktisk innebærer av oppgaver og ansvar.
Og ikke minst: hvorfor skal potensielle søkere velge å søke på akkurat deres stilling?

Utilstrekkelig screening: Mangel på grundig bakgrunnssjekk eller referansesjekk kan føre til at man ansetter kandidater med problemer i deres tidligere arbeidshistorie. Det er alltid viktig å gjøre tilstrekkelig research!
Vi tror på inkludering og mangfold, og tidligere utfordringer trenger ikke bety at kandidaten skal få avslag. Men: det er viktig å ta et informert valg, og vite dersom ansettelsen krever tilrettelegging, ekstra oppfølging eller annet for at den nyansatte skal lykkes hos dere.

Mangel på mangfold: Å begrense rekrutteringen til kun en type kandidat kan føre til mangfoldsmangler i organisasjonen. Mangfold er viktig for å få ulike perspektiver og ideer. Arbeid aktivt for å tiltrekke et mangfold av kandidater. Dette kan øke kvaliteten og bredden på søknadspoolen.

Pass godt på søkerne dine!

Lange prosesser: En lang og treig rekrutteringsprosess kan føre til at de beste kandidatene mister interessen eller finner andre jobbmuligheter i mellomtiden.

Utydelig kommunikasjon: Manglende kommunikasjon med kandidater om hvor de befinner seg i prosessen, kan føre til frustrasjon og negativ opplevelse av selskapet.

Ignorere kandidatopplevelsen: Å ikke ta hensyn til kandidatenes opplevelse av rekrutteringsprosessen kan påvirke omdømmet til selskapet ditt negativt.

Vi har stor tro på aktivt og vedvarende arbeid med Empolyer Branding!

Merkevarebygging: Bygg en sterk arbeidsgivermerkevare som tiltrekker seg kvalifiserte kandidater. Dette inkluderer å fremme selskapets kultur, verdier og fordeler.
Ved å jobbe aktivt med employer branding vil du kunne tiltrekke deg gode kandidater også for fremtidige stillinger.

Det er viktig å ha klare prosedyrer og retningslinjer på plass i rekrutteringsprosessen for å minimere disse feilene og sikre at du ansetter den beste kandidaten for stillingen.
Å bruke et rekrutteringsbyrå kan betydelig forbedre effektiviteten og kvaliteten på rekrutteringsprosessen. Med vår ekspertise, nettverk, og effektive prosesser, kan du spare tid og ressurser, samtidig som dere sikrer at dere ansetter de beste talentene som er tilgjengelige. Mens det medfører ekstra kostnader, er fordelene ofte verdt investeringen, spesielt når det gjelder å fylle spesialiserte stillinger eller stillinger på høyere nivå.

Les om oss og hvordan vi kan bistå deg.

Nyeste artikler

Hvordan finne drømmekandidaten i rekrutteringsprosessen

Hvordan finne drømmekandidaten i rekrutteringsprosessen

Rekruttering av den ideelle kandidaten er en kritisk prosess for enhver organisasjon. I et stadig mer konkurransedyktig arbeidsmarked er det essensielt å ha en strukturert og effektiv rekrutteringsstrategi for å tiltrekke, evaluere og ansette de beste talentene.

les mer